Lambataskud
Eesootavale tuisule mõeldes ja kodusistumiseks ettevalmistusi tehes võiks mõelda mõnusatele soojendavatele pirukatele, mille küpsemisel levib köögis mõnus veidi lambane aroom. Ekstra head pärast õues rahmeldamist (loe: lumerookimist:) )
Retsept pärineb BBC Good Foodi detsembrinumbri vahelt, väheke kohendatult.
1 sl toiduõli
350 g lambahakkliha
2 sl Felixi barbeque-ketšupit
1 sl Worchestershire`i kastet
0,5 dl puljongit
soola, pipart
100 g (külmutatud) herneid
3 keedetud kartulit
150 g valgehallitusjuustu
500 g külmutatud lehttainast
1 muna
Sibul hakkida ja panna õli sisse praadima, lisada hakkliha ning pruunistada koos. Lisada puljong ja maitsestada kastme-ketšupiga. Hautada, kuni vedelik on peaaegu aurustunud ja hakklihamass mõnusalt tummine. Valada juurde herned ja kuumutada paar minutit koos (eriti siis, kui kasutada külmutatud herneid).
Rullida tainas õhukeseks ja lõigata 8-ks suureks ruuduks. Külmad keedukartulid suruda kahvliga katki ning jagada see pudi ruutudele. Samamoodi jagada ära hakkliha-hernesegu, ka juust tükeldada ning tõsta juustutükid igale tulevasele pirukale. Nüüd näppida tainanurgad ümbrikuks kokku ja asetada küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määrida pirukad munaga ja küpsetada 200 kraadi juures umbes 20 minutit.
Lasta veidikene jahtuda ja süüa klaasi piimaga. Ning olla teel ettevaatlik!
Kommentaarid