Maailma parimad brownied, seni vähemalt


Monika tuli, korraldas paraja segaduse ja läks... Täna on Eesti kuidagi vaikne, justkui tardunud. Võib-olla ollakse lihtsalt väsinud, lund on ju NII palju. Kus see kliima soojenemine siis on, võiks küsida. Ehk see kõik tähendabki, et kliima on omadega sassis.

Hoolimata lumest, murtud labidavartest ja kärsatatud siduritest võiks ikkagi teha ühe koogi. Paitab vähemalt maitsemeeli:). Kui see retsept ilmus kunagi ammu Oma Maitses (hiljem ka "100 kooki, 3"), sai pähklite ja kohviga šokolaadikoogist mu suuri lemmikuid. Ja see sõprus kestab edasi. Erinevus algse retseptiga on see, et metsapähklite asemel kasutan kreeka pähkleid, puhtalt maitseeelistuse asi.

175 g tumedat šokolaadi (mina olen Bitteri-usku)
175 g võid
0,5 dl väga kanget kohvi (espressot)
3 muna
2,5 dl suhkrut
1 dl jahu
100 g kreeka pähkleid

100-200 g Dajmi šokolaadi

Sulatada potis või, lisada tükeldatud šokolaad ja tõsta tulelt. Segada niikaua, kuni šokolaad on sulanud, vajadusel kuumutada pisut. Valada juurde kohv ja segada ühtlaseks. Munad vahustada suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Ühendada munavaht ja šokolaadisegu, lisada jahu ja hakitud või peenemaks jahvatatud pähklid. Segada õrnalt, et mass jääks õhuliseks. Kallata tainas 26-cm koogivormi, puistata peale paksu kihina jahvatatud Dajmi šokolaad ning küpsetada 175 kraadi juures 30-40 minutit. Jälgida, et pealmine kiht kõrbema ei läheks.
Kook on parim toasoojalt järgmisel päeval, kui ta on parajalt niiske, šokolaadine ja pähkline ... Kas siis niisama, vahukooretupsu või jäätisega:).

Kommentaarid

Merlin ütles …
soovin teada mitmele inimesele sellest koogist jätkub?
Ülle ütles …
Mummu - oleneb, kui laiad viilud lõigata. See tainakogus on paras ümmargusele vormile diameetriga 26 cm või siis kandilisele vormile umbes 30 x 20 cm. Ümmarguse puhul on optimaalne lõigata kook 8-10 tükiks, kui sööjaid rohkem, eks siis tuleb vastavalt ka tükeldada.
Merlin ütles …
selge,tänud! Proovin järele:)

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus