Spagetid ja verivorst


Natuke nagu verivorsticarbonara:). Verivorst käib vankumatul sammul ikka koos pohla ja kõrvitsaga, no mis spagetid. Nii olen ma vähemasti oma senise teadliku elu arvanud. Kõigele lisaks on head klassikalist vorstirohu maitsega verivorsti pea võimatu saada, Tartu pool suudab sellist asja toota vaid väike Rahinge lihatööstus.

Niisiis tänapäevane versioon, kuidas poes pakutavat verivorsti paremaks tuunida. Kui ei oleks söönud, poleks uskunud, nii kummaline tundus see kombinatsioon esmapilgul.
Idee pärineb taas Karmenilt.

200 g verivorsti
1 sl toiduõli
200 g vahukoort
soola, pipart
palsamiäädikat
Worchestershire`i kastet
2 muna

spagette
riivitud parmesani

Verivorst puhastada nahast ja lõigata kuubikuteks. Praadida kuubikud kuumas õlis läbi, valada peale 3/4 koorest ning lasta väheke nõrgemaks keeratud tulel keema, hautada mõni minut ja suruda vorstikuubikud katki, nii et moodustub ühtlasem mass. Maitsestada pipra, palsamiäädika ja Worchestershire`i kastmega. Soola lisamisega tuleb taaskord olla ettevaatlik, kuna vorst kipub enamasti kaunis soolane olema. Tõsta pann tulelt ja segada juurde allesjäänud koorega lahti klopitud munad. Pisut võib pannitäit veel kuumutada, aga keema lasta ei tohi, muidu läheb munasegu tükki. Kaste peab jääma kreemjas ja mõnusalt paks.
Serveerimisel võib kasutada meelepärase kujuga pastat, kuigi spagetid näevad kõige ahvatlevamad välja:). Pasta ja kastme võib taldrikule tõsta üksteise otsa, veel parem on nad omavahel läbi segada, siis on nagu päris. Paras ports parmesani muidugi kõige otsa.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus