Spagetid ja verivorst
Niisiis tänapäevane versioon, kuidas poes pakutavat verivorsti paremaks tuunida. Kui ei oleks söönud, poleks uskunud, nii kummaline tundus see kombinatsioon esmapilgul.
Idee pärineb taas Karmenilt.
200 g verivorsti
1 sl toiduõli
200 g vahukoort
soola, pipart
palsamiäädikat
Worchestershire`i kastet
2 muna
spagette
riivitud parmesani
Verivorst puhastada nahast ja lõigata kuubikuteks. Praadida kuubikud kuumas õlis läbi, valada peale 3/4 koorest ning lasta väheke nõrgemaks keeratud tulel keema, hautada mõni minut ja suruda vorstikuubikud katki, nii et moodustub ühtlasem mass. Maitsestada pipra, palsamiäädika ja Worchestershire`i kastmega. Soola lisamisega tuleb taaskord olla ettevaatlik, kuna vorst kipub enamasti kaunis soolane olema. Tõsta pann tulelt ja segada juurde allesjäänud koorega lahti klopitud munad. Pisut võib pannitäit veel kuumutada, aga keema lasta ei tohi, muidu läheb munasegu tükki. Kaste peab jääma kreemjas ja mõnusalt paks.
Serveerimisel võib kasutada meelepärase kujuga pastat, kuigi spagetid näevad kõige ahvatlevamad välja:). Pasta ja kastme võib taldrikule tõsta üksteise otsa, veel parem on nad omavahel läbi segada, siis on nagu päris. Paras ports parmesani muidugi kõige otsa.
Kommentaarid