Muhviku kassiaasta toidumõtisklus

Tere!
Mina olen Mihkel, kuigi mõned inimesed kutsuvad mind Muhvikuks. Heakene küll, niikaua kui see neid rõõmsaks teeb, las ta siis olla.
Mitte oma nimest ei tahtnud ma rääkida. Täna algab nimelt kõikide jäneste ja kasside aasta ning tahaksin jagada teiega mõned tähelepanekud oma meelisteemast ehk söögist. Muud juttu ei lubataks mul siin ju ajada. Valget värvi ma küll ei ole ja ega taha ka, vöödiline on palju parem olla ja eks nende vöötide pärast lastaksegi mul ennast hästi tunda:).

Ühte ma ütlen, hiired ära ei kao, kuigi toidutrendid näitavad lihatarbimisele pöialt allapoole. Vahel heidetakse mulle küll ette, et jätan mahamurtud hiired sinna maha, kus neid taga ajasin. Aga no ega need inimesed unustavad ka vahel mõne porgandi või sibula sügisel peenrale. Ja siis veel süüdistavad mind lohakuses!
Need porgandid ja sibulad teevad mind küll murelikuks. Inimesed muudkui panevad neid seemneid kevadel maha ja tundub, et ikka rohkem kui mullu. Aga paneks nad vähemalt midagi, mis pikemaks kasvab, näiteks rohkem maisi, ka petersell, basiilik ja pastinaak pole pahad. Siis oleks hea suvel varte vahel kerges varjus lesida. Nii mõnus - õrn tuuleke sahistamas kui unelaul ja päike ei küta otse lagipähe, kasukas ju niigi tihe.
Mis aga veelgi hullem, kuuldavasti on minu sparglitest suvemaja ohus. Inimesed on nimelt taasavastanud, et spargel kõlbab süüa ning kaksavad kevadel minu suvemaja karkassilt kõik tipud ära. Nii võib ju katus hõredaks jääda!

Lisaks aias müttamisele nad muudkui vaaritavad ja vaaritavad. Ma kohe tunnen seda oma kehakaalust, vahel antakse mulle nimelt omatehtud kraami maitsta ka. No milleks neid kooke ja pirukaid vorbitakse, andke parem toorest kanafileed ja värske Liivi lahe räim kulub ka asja ette. Pasteedist muidugi ära ei ütleks, seda võiks tõesti rohkem olla. Ja veel üks asi, endal kanad laudas, aga toorest muna ei raatsita mulle anda, ütlevad, et ei ole mulle ega koerale hea. Ainult vahel, kui kusagilt üle jääb. See on karjuv ülekohus ma ütlen, karjuv ülekohus!

Niisiis head pehmete loomade aastat, ma lähen jälle hiirejahti! Näu!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
assa... kuule .. nii ei ole ilus. ma näen täpselt sinu moodi välja...või vastupidi.. vaata nagu iseennast.. nagu teisik nohh..

.. aga küsi julgesti ja häälekamalt toorest muna. tee pererahvale selgeks, et see on täiuslik toit, mis su kasuka veel paremini läikima lööb. mulle antakse. no ok- saame kahepeale ühe paar korda nädalas ja vahest ka kolm korda, kui räime napib :))
aaa.. ja kutsad saavad ka- meil jagatakse kõike ausalt :)

Kiuks
Ülle ütles …
Uurin Muhviku nimel, et kustkandist karvapall Kiuks siis pärit on, Muhviku sünnikodu on umbes poolel teel Tartust Jõgevale.
Anonüümne ütles …
kiuks on pärit poolel teel põlvast võru suunas :)
ta sealt juba teine eksemplar. esimene täpselt samasugune on kahjuks juba taevastel radadel, aga oleks tänaseks pea 10-ne. oli see alles kass kasutas kõik oma 9 elu täiega ära.
kiukspätt on kahene. tal on õde ka- ilus, õrn, veidi uje kolmevärviline preili.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus