Amerikaniseerunud piilud


Püha müristus, eesti keeles nimetatavat hunnikut praesaiu piiludeks, see tähendab pardipoegadeks!!! Aga mis teha, internet ja Wikipedia on kõikvõimsad, kui nemad ikka ütlevad, et see on nii, siis ei saa ükski eestlane, olenemata, kas ta on Sõnausel osalenud või mitte, seda mitte ümber lükata.

Praesai on ikka praesai, või siis vaesed rüütlid. Vähemalt eelmise Eesti Vabariigi ajal tavatseti niimoodi öelda, äkki kummardus brittidele?
Kui täpsustada, siis see meie moodi tegemine kattub pigem ameeriklaste French Toast´i "tehnoloogiaga", kus muna ja piim klopitakse koos läbi. Brittide Windsori vaeste rüütlitega on märksa keerulisemad lood - sai kastetakse algul piima, suhkru ja sherry segusse ning alles seejärel keeratakse lahtilöödud munakollastes (munavalgeid ei kasutata). Ja mida teevad kokkuvõttes eestlased - võtavad brittidelt üle nime, kuid teevad nii nagu ameeriklased:). Tüüpiline:).

Vaadates vastlakuklite hullusest üle jäänud kuklikesi, läks loosi veidi muhedam variant vanadest headest praesaiadest. Ei mingeid piilusid, rohkem nagu hamburgerid:).

4 kuklit
1 muna
1 tl suhkrut
1 dl kohvikoort või rammusamat piima
kardemoni
25 g võid
1 dl vahukoort
1 dl kohupiimakreemi
soovi korral vanillsuhkrut või veidi sidrunimahla
värskeid või külmutatud marju

Kuklid lõigata lapiti pooleks. Muna kloppida suhkru, koore ja kardemoniga lahti. Tõsta saiad munasegusse ning lasta veidike imbuda ja praadida kuumas võis kuldseks. Koor lüüa vahtu, lisada kohupiimakreem ja maitsestada meelepäraselt.
Serveerimisel tõsta saiadele koorevahtu ja puistata peale marju.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes