Kohupiimakook mustikate ja valge šokolaadiga
Juhtusin eile raamatupoes nägema raamatut pealkirjaga "Muuda oma elu 7 päevaga". Samuti on olemas kõikvõimalikku kosmeetikat, mis lubavad saada ilusaks loetud päevadega.
Kui see kanda üle oma kodukööki, siis sügavkülm on selline võlukoht, mida ei saa tühjaks isegi mitte 7 kuuga! Ma tean, olen rott ja see on minu isiklik probleem. Nüüd aga kalendrit vaadates tuleb hambad risti lüüa ja hävitada kasvõi nii palju varudest, et valmistuda jäätisemasina seinakapist külmkappi kolimiseks.
Nii et lähemal ajal tuleb tegemisele suur hulk marjakooke ja -magustoite:).
Seekord siis üks ääretult mõnus kohupiimakook, milles sametist täidist täiendavad valge šokolaad ja mustikad.
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
2 - 2,5 dl jahu
terake soola
1 tl küpsetuspulbrit
200 g kohupiima
1 dl hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 muna
1 sl jahu
2 dl mustikaid
100 g valget šokolaadi
Või vahustada suhkruga, lisada muna ja seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas peab jääma mõnusalt pehme. Suruda tainas jahuse lusikakahaga 24-cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele.
Kohupiim ja hapukoor mikserdada suhkrute ja munadega ühtlaseks, lisada jahuga segatud mustikad ja hakitud šokolaad.
Valada täidis ettevalmistatud põhjale ja küpsetada 175 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni kohupiimasegu on hüübinud. Vajadusel võib küpsemise lõpupoole temperatuuri veidi vähendada või katta pealt fooliumiga, et servad kõrbema ei läheks.
Erinevalt toorjuustukookidest on kohupiimakoogid parimad samal päeval leigelt. Vähemasti minu maitse järgi. Kuigi kui aus olla, siis ega järgmiseks päevaks seda naljalt ei jätkugi. Kui aga nii peaks imekombel juhtuma, siis tasub võrrelda - šokolaadimaitse muutub isegi intensiivsemaks.
Kui see kanda üle oma kodukööki, siis sügavkülm on selline võlukoht, mida ei saa tühjaks isegi mitte 7 kuuga! Ma tean, olen rott ja see on minu isiklik probleem. Nüüd aga kalendrit vaadates tuleb hambad risti lüüa ja hävitada kasvõi nii palju varudest, et valmistuda jäätisemasina seinakapist külmkappi kolimiseks.
Nii et lähemal ajal tuleb tegemisele suur hulk marjakooke ja -magustoite:).
Seekord siis üks ääretult mõnus kohupiimakook, milles sametist täidist täiendavad valge šokolaad ja mustikad.
100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
2 - 2,5 dl jahu
terake soola
1 tl küpsetuspulbrit
200 g kohupiima
1 dl hapukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 muna
1 sl jahu
2 dl mustikaid
100 g valget šokolaadi
Või vahustada suhkruga, lisada muna ja seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu. Tainas peab jääma mõnusalt pehme. Suruda tainas jahuse lusikakahaga 24-cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele.
Kohupiim ja hapukoor mikserdada suhkrute ja munadega ühtlaseks, lisada jahuga segatud mustikad ja hakitud šokolaad.
Valada täidis ettevalmistatud põhjale ja küpsetada 175 kraadi juures umbes 50 minutit, kuni kohupiimasegu on hüübinud. Vajadusel võib küpsemise lõpupoole temperatuuri veidi vähendada või katta pealt fooliumiga, et servad kõrbema ei läheks.
Erinevalt toorjuustukookidest on kohupiimakoogid parimad samal päeval leigelt. Vähemasti minu maitse järgi. Kuigi kui aus olla, siis ega järgmiseks päevaks seda naljalt ei jätkugi. Kui aga nii peaks imekombel juhtuma, siis tasub võrrelda - šokolaadimaitse muutub isegi intensiivsemaks.
Kommentaarid