Juursellerisupp
Täna peaks täiel rinnal hõiskama, et kevad on käes. Päike on väljas, kuid eilsest-üleeilsest lörtsist maha jäänud lödi on jäätunud ning vaata, et konarustel konte ei murra. Lisaks lubatakse kohe-kohe uusi sajupilvi.
Süda ihkas kevadeks rõõmsat torti, aga mis sa ikka teed. Rohkem läheb loosi üks soe tummine supp.
25 g võid
300 g juursellerit
300 g pastinaaki
300 g kartuleid
3 - 4 küüslauguküünt
vett
2 dl kohvi- või vahukoort
koriandripulbrit
soola, pipart
peekoniviile
Hakitud küüslauk, koriandripulber ja tükeldatud juurseller praadida võis läbi, lisada teised köögiviljad samuti tükeldatuna, valada peale vett ning lasta keema. Vee kogust on raske öelda, see peaks potis veidike üle juurikate ulatama. Kui köögiviljad on pehmed, suristada need püreeks, lisada koor, maitsestada soola-pipraga ning lasta korraks keema. Serveerida krõbedaks praetud peekoniribadega.
Kommentaarid