Nähtamatud redised
Ma armastan rediseid oma punase koore ja rabeda valge sisuga. Ideaalne redis on õrn, isegi magus, õhuke viil kumab vastu valgust vaadates läbi ja näitab justkui aastarõngaid. Oo jaa, on ka selliseid sorte, mis seest punased (õigemini küll lillakad) ja pealt valged või hoopiski läbinisti siiruviirulised. Kuigi jah, võimaluse korral eelistan siiski seda klassikalist ja ikka kodumaist sorti.
Praegu on lumi veel täiega maas ja vanajumal ise teab, millal nende pontsakate redisteni ükskord jõuame. Seda enam läksin elevile, kui märkasin poes toorjuustude riiulil redisega toorjuustu. Ausõna, keegi ei ole mind ära ostnud ega isegi mitte püüdnud, aga see toorjuust oli niiiiii hea, värske redise õrnus oli imetabaselt sobitunud toorjuustu enda kergelt hapuka maitsega. Redisetükke küll näha polnud, segu tekstuur oli piisavalt ühtlane, kuid ma uskusin seda, mida pakendil kirjutati:). Ühe karbi pistsin koju jõudes joonelt pintslisse, teisega pidasin väheke hoogu.
Nii sündis üks kiire ja kerge võileivakate, milles talv annab rõõmsalt teatepulga kevadele üle:).
100 g lumekrabi või krabipulkasid
100 g redisemaitselist toorjuustu
30 g mahedamat pudistatavat sinihallitusjuustu
paar vart rohelist sibulat või väike punt murulauku
vajadusel väheke hapukoort või majoneesi
Krabipulgad hakkida peenemaks, lisada näppude vahel lahtimurendatud sinihallitusjuust, toasoe toorjuust ja hakitud roheline. Kui segu kipub jääma liiga "tahkeks", võib lisada veidike hapukoort või majoneesi.
Lasta veerand tundi maitsestuda ning pakkuda röstitud saiaga. Aga miks mitte ka võileivatordis ...
Kommentaarid
Tuleb nädalavahetusel linnatuurile minna ja sealseid kaubandusasutusi külastada :D