Porgandisupiga kevadele vastu
Ja algaski talve viimane nädal! Päike kõditab nina ja põski, maanteeäärtes on juba suured basseinid, tänavatest ei taha siinkohal üldse rääkida.
Porgand on minu meelest selline hea tuju tekitaja, ma pole kunagi näinud ühtegi inimest paha tujuga porgandeid söömas. Ei tasu ka unustada, et porgand annab sööjale hea jume, nii et enne päevitama sättimist üks põhjalik porgandikuur ei tee sugugi paha. Kõlab nagu tohtri suust, eks ole;).
Niisiis, karustest porganditest on võimalik üsna lühikese ajaga võluda välja õrn ja siidine tulemus, justnagu lehviks kerge kevadtuul. Ei saa märkimata jätta, et suvel kasvanud koriandri seemnekuparde uhmerdamisest levis köögis aimatav mõrkjas aroom, mis neid emotsioone veelgi võimedas.
Retsept pärineb 99% ajakirja Delicious selle aasta märtsinumbrist.
1 sl toiduõli
1 suurem sibul
1 sellerivars
500 g porgandeid
1 sl koriandrit
1 tl vürtsköömneid
veidi üle 1 l köögivilja- või kanapuljongit
150 g mädarõikamaitselist toorjuustu
Köögiviljad tükeldada ja panna koos koriandri ning vürtsköömnetega õli sisse praadima. Kui porgand hakkab juba pruunistuma, valada juurde puljong ning keeta keskmisel kuumusel kuni köögiviljad on pehmed. Lasta sauseguriga sodiks, lisada toorjuust ja segada ühtlaseks. Uuesti kuumutada ei ole enam vaja.
Serveerimisel puistata peale hakitud petersellilehti.
Kommentaarid
Triinu