Kõrvitsasupp läätsedega


Tuleb tunnistada sügise jõudmist sinnamaale, kus suvikõrvitsad asenduvad toidulaual säilituskõrvitsaga. Ütlen ausalt, harilik kodune tsipa koreda viljalihaga kõrvits, millest valmistavad enamvähem kõik kodanikud, kes on pidanud kordki selle viljaga silmitsi seisma, nelgi ja äädikaga marineeritud kõrvitsakuubikuid, ei ole mind eriti kunagi veennud selle köögivilja headusest. Nojah, viimastel aastatel ehk siiski, kuigi pigem on see äraproovimistuhin kui jäädav liit. Küll aga omab hoopis teistsugust mõju alles mõned aastad tagasi avastatud muskaatkõrvits - tihke, tumekollane, küpsedes kergelt jahune. Hoopis teine tera:).

Nii avaski minu selleaastase kõrvitsahooaja üks tummine supp, mis petab isegi natuke ära. Sööjad arvasid nimelt, et tegemist on kartulisupiga:).

25 g võid
punt salveilehti (12-14 keskmist lehte on paras)
1 suur sibul
0,5-1 tšillikaun
500 g puhastatud muskaatkõrvitsat
1,2-1,5 l kanapuljongit
1 dl läätsi

Sulata potipõhjas või ja prae salveilehti, kuni need hakkavad värvi muutma. Lisa hakitud sibul ja tšillipipar ning prae veel, kuni sibul muutub klaasjaks. Vala juurde suupäraseks tükeldatud kõrvitsakuubikud, prae veel mõni minut. Kalla juurde puljong (vedeliku hulk sõltub, kui vedelat või paksu suppi keegi armastab) ja keeda, kuni kõrvits pehmeneb. Lisa nüüd läätsed ja keeda, kuni ka need on pehmed. Märkusena, et supi värvus oleneb sellest, mis värvi läätsi kasutad. Kontrolli maitset, lisa vajadusel soola.
Naudi koos kauni ja värvilise sügisega:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus