Postitused

Varsti...

Kujutis

Võileib kolis pokaali

Kujutis
Miks peab võileib välja nägema nagu ... noh ... võileib. Võib ju võtta samad asjad ja sättida väheke teistmoodi, ja keegi ei saagi aru, et sööb ... võileiba. Pigem meenutab ta vana head kasukasalatit ja arvan, et kiht peeti oleks ka täiesti omal kohal. Mhm, miks ma kohe selle peale ei tulnud! Suvel sain seda trikki maitsta meie kassi eelmise perenaise Mare valmistatuna, suvisel soojal pärastlõunal maitses see klaasi külma veiniga üle ootuste hästi. Nüüd siis vabariigi aastapäeva puhul pitsi külma viinaga ja sama hästi. 4 viilu leiba 2 keedetud muna 1 sibul (Peipsi roosatriibuline sibul on tegija nr. 1*) 1 -1,5 soolaheeringa fileed hapukoort Leib lõigata väikesteks kuubikuteks, soovi korral võib kergelt röstida. Tükeldada ka ülejäänud toiduained. Tõsta pokaali või liuale kõigepealt leivakuubikud, seejärel muna, sibul ja heeringas. Valada üle rohke hapukoorega ja lasta jahedas seista vähemalt tund aega, et hapukoor jõuaks allapoole valguda. Kui salat teha portsjonnõudesse või ...

Hapukapsastruudel

Kujutis
Olgem ausad, see kõlab esmapilgul nagu siga ja kägu või siis lambarasv ja vahukoor:). Tegelikult on see üllatavalt maitsev soolane pirukaline ning mis kõige tähtsam, aus ja ehe. Hoolimata esialgsest skeptilisest mõttest hapukapsa, seente ja veini kokkuklappimise pärast, võin tõdeda, et klapivad küll. Algse tõuke selle struudli sünniks andsid hapukapsa-seenepirukad ajakirjast Toit & Trend, jaanuar-veebruar 2011. 300 g hapukapsast 1 sibul 1-2 sl fariinsuhkrut umbes 3 dl punast veini 1 dl (loomaliha)puljongit paar peotäit purgist võetud metsaseeni 3-4 sl hapukoort mõnda ürdisoola 0,5 kg lehttainast 1 muna Hapukapsas nõrutada (kui on väga hapu ja soolane, võib enne veel läbi loputada) ja panna potti hauduma koos hakitud sibula, fariinsuhkru, veini ja puljongiga. Hautada umbes 1 tund, kuni kapsas on parajalt pehme. Algul ei tasu kogu veini korraga potti valada (lisada osade kaupa nagu risotole), lisatava vedeliku hulk sõltub, kui hoogsalt keedus podiseb. Nii et vahep...