Selle sügise ploomikook

Olen sellel sügisel purukookide lainel, on teised selline vanakooli värk. Ikka võid ja suhkrut ja jahu - no ei ole tarvis rohkem keerulisi küsimusi. Sekka muidugi kaneeli ja kardemoni ja erinevaid pruune suhkruid, häid asju peab ikka palju olema:). Ju siis lööb välja alateadvus, mis tuletab meelde Vilde kohviku alguspäevade imetabaseid nn vanaema kooke, olid need siis õunte või pohladega. Koogikiirabi klassika hulka kuuluvad tordipulbrist ja kohupiimast kihiti laotatud küpsetised. On see õnn või õnnetus, aga ma pole oma elus mitte ainsatki seda tüüpi kooki teinud, söönud mõistagi küll. Vahel olen imetlusega mõelnud, kuidas mõned inimesed oskavad küll "Erika" pulbrist teha nii sirgete ja ühtlaste kihtidega koogikesi, justnagu oleks vahvleid koos täidisega üksteise peale asetatud. Respekt! "Erikast" seepärast, et pruun ja valge näitavad kõik oskused välja, "Juubeliga" poleks pooltki nii huvitav:). Tõelise valgustuse osaliseks sain möödunud pühapä...