Peedikeeks hulga kreeka pähklitega
Retsept pärineb raamatust "Kelmikad keeksid".
200 g toorest peeti
2 dl toiduõli
3 muna
2 dl pruuni suhkrut (fariinsuhkrut)
0,5 dl piima
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud kreeka pähkleid
veidi kaneeli
Toores peet riivida peenema riiviga, segada toiduõliga. Teises kausis vahustada munad suhkruga kohevaks vahuks, lisada peedimass, küpsetuspulbriga segatud jahu, peenestatud pähklid, kaneel ja piim ning segada kõik läbi. Valada võiga määritud ja jahuga üleriputatud ümmargusse auguga keeksivormi. Küpsetada 175 kraadi juures umbes pool tundi (küpsust proovida tikuga, vahel vajab veidi kauemat küpsemisaega).
Selle keeksiga on imelihtne inimesi ära petta, värviandjaks kahtlustatakse kõike peale tavalise aedvilja:).
Kommentaarid