Kamajäätis
Kama on suvisel ajal, kui väljas ei ole mitte enam 30, vaid 34 kraadi sooja ja ükski tuuleõhk ei liigu, asendamatu toit. Kellele maitseb piima ja tiba soolaga (tõesti-tõesti!), kellele keefiri ja suhkruga. Kuna mina olen korralik maiasmokk ja lurri ei kannata, lisan sinna juurde veel törtsu hapukoort kah. Pärast hakkab kohe parem. Kui kama on hea, siis peaks ta ka külmutatud kujul kõlbama. Jahutab veelgi enam:). Ega siis muud kui kama külma!
200 ml vahukoort
0,75 dl suhkrut
250 g hapukoort
2 dl keefiri
vanillsuhkrut
3-4 sl kama
Koor vahustada suhkruga pehmeks vahuks, lisada teised ained. Kamajahu panna juurde maitse järgi, kui saab liiga palju, muutub jäätis kuidagi kuivaks ja pole enam kreemine. Valmis segu on tegelikult supermõnus, kui lisada veidi želatiini, saab laheda tarretatud koogikreemi.
Koogist võib ju unistada, mina panin kamasegu igatahes jäätisemasinasse. Pärast paariks tunniks veel sügavkülma ja oligi söömiskõlbulik. Veidi vaarikaid või kirsimoosi ka peale ja küll oli mõnus aias puude all maiustada.
200 ml vahukoort
0,75 dl suhkrut
250 g hapukoort
2 dl keefiri
vanillsuhkrut
3-4 sl kama
Koor vahustada suhkruga pehmeks vahuks, lisada teised ained. Kamajahu panna juurde maitse järgi, kui saab liiga palju, muutub jäätis kuidagi kuivaks ja pole enam kreemine. Valmis segu on tegelikult supermõnus, kui lisada veidi želatiini, saab laheda tarretatud koogikreemi.
Koogist võib ju unistada, mina panin kamasegu igatahes jäätisemasinasse. Pärast paariks tunniks veel sügavkülma ja oligi söömiskõlbulik. Veidi vaarikaid või kirsimoosi ka peale ja küll oli mõnus aias puude all maiustada.
Kommentaarid
Aedale vastuseks, et ma algul ka pelgasin hapukoore ja keefiri lisamist jäätisele, tundus kuidagi imelik. Tegelikult nad ikka jätavad küll hapukat mekki. Parem on see jäätis siiski samal päeval ära süüa, näiteks järgmisel päeval ta ei kannata enam hästi pallide tegemist, kipub murenema. Mitte et see maitset kuidagi rikuks, aga serveerimine kipub kannatama, kui see muidugi oluline on:).