Mäng, mäng, mäng ...

... on väikese inimese töö, väga-väga tõsine töö ...
Eks siin ilmas kõik ole mäng, või vähemasti peaaegu. Me mängime ühte või teist situatsiooni, vahel teadlikult, vahelt spontaanselt. Vahel õpime selle enne ära kusagil suhtlemiskoolitusel, et vajalikul hetkel gaas täiega põhja vajutada. Väike inimene mõjub siin pigem kujundina kui vanuselt väikese inimesena.
Vahel kukub aga kõik välja nagu päris ja see ei ole enam mäng. Aga mõnikord läheb mäng untsu, keegi ei tea, miks. Inimene on ju meid ümbritsevas maailmas nii pisike, et selles kontekstis ongi mäng väga tõsine töö. Selgel augustiööl, kael kange taevasse vaatamisest, hakkab pimedas hirm, kui lähedal tunduvad tähed olevat. Tegelikult ei ole!
Milleks nii keeruliselt. Tuli selline tuju - mäng ju!. "Enter"-nupp ei tähenda muud kui mängu, puhtal kujul. See, mis tekst ja mis pildid sinna juurde kleebitakse, võib mõned inimesed veel mängu kaasa tõmmata või vastupidi, ära ehmatada. Mäng või manipuleerimine, kes seda piiri nii täpselt tõmmata oskakski.
Mäng on siin igal pool - mäng asjadega, mäng toiduga, mäng vaatajaga, mäng iseendaga. Vahel ju võib;).

Algidee selleks jäätiseks pärineb A.Kangi raamatust "Jäised ahvatlused".

1 + 0,5 dl suhkrut
1 dl vett
4 munakollast
2 dl vahukoort
3 dl kohvikoort
vanillsuhkrut
2 dl hakitud kreeka pähkleid
1 sl võid

1 dl suhkrut kuumutada paksupõhjalises potis, kuni moodustub mõnusalt tumepruun karamell. Kui julgus otsa lõpeb ja hakkab tekkima  tulekahjuoht, kallata ettevaatlikult juurde 1 dl kuuma vett ja lahustada karamell ühtlaseks siirupiks. Jäätise värvus ja maitse olenevadki sellest, kui tumedaks juletakse suhkrut põletada.
Lisada siirupile mõlemad koored ja kuumutada peaaegu keemiseni. Samal ajal vahustada munakollased 0,5 dl suhkruga heledaks tihkeks vahuks. Ühendada ettevaatlikult munavaht koorega ja kuumutada pidevalt segades tasasel tulel, kuni segu pakseneb. Lisada maitseks veidi vanillsuhkrut. Jahutada saadud mass külmkapikülmaks.
Hakitud kreeka pähklid praadida pannil või sees mõnusalt krõbedaks, soovi korral võib lisada ka lusikatäie suhkrut. Jahutada maha.
Valmistada jäätisemasinaga jäätis, algul valada sisse muna-kooresegu, umbes 10 minuti pärast lisada pähklid. Kui soovitakse, et pähklid ei oleks nii krõbedad, võib nad kohe alguses sisse panna.
Edasi tuleb taas mäng ...

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus