Kardemonine õuna-ricottakook


Vahelduseks üks kook ka, milles on kõike, aga natuke;). Ja hea kukkus välja, eneselegi ootamatult. Mina, kes ma ei armasta kookoshelbeid kookide sees, teen möönduse, et kookide peal on maitse kaunis hea. Võib-olla sellepärast, et mandlid ja või tegid asja niipalju paremaks, et kookos ei võimutsenud.


Lühidalt kokku võttes on tegemist siis küpsisepõhjal juustukoogiga, mida katab kerge toscakate. Ja mida kauem seisab, seda pehmemaks ja mahlasemaks läheb. Ma ei taha siinjuures rääkida muidugi nädalatest, ei saagi, vaid ikkagi paarist päevast:).

1 pk heledaid küpsiseid
80 g võid
veidi kardemonipulbrit

250 g pakk ricottat
2 muna
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 sl maisitärklist
1 suur riivitud õun
0,5 dl kuivatatud jõhvikaid

100 g võid
1 dl mandlilaaste
1 dl kookoshelbeid
1 sl jahu
2 sl kohvikoort
0,5 dl pruuni suhkrut

Küpsised purustada köögikombainiga, lisada kardemon ja sulatatud või. Suruda purusegu 24-cm lahtikäiva koogivormi põhjale ühtlase tugeva kihina.
Täidiseained segada omavahel ning valada küpsisepõhjale. Panna kook 180 kraadi juurde ahju ja küpsetada 10 minutit.
Katte jaoks panna väikesesse potti toasoe või, lisada teised ained ning kuumutada tasasel tulel, kuni moodustub ühtlane veidi kleepuv mass. Laotada toscakate poolküpsele koogile ning küpsetada veel 15-20 minutit, kuni täidis on tahkunud ja kate ilus kuldne.
Ja nagu ma ütlesin, aeg teeb asjale ainult head ...

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus