Kiire kana

On üks igipõline küsimus ja täpselt sama igipõline vastus. Kusjuures reipa häälega küsitud küsimusele "mis süüa ma täna teen" pohhuistlikult vastatud "vaata ise, mul ükskõik" ajab ikka enamasti närvi küll. Säh sulle kooki moosiga ja teistega arvestamist! Vahel on muidugi sellisest õlakehitusest ka tolku, mõte hakkab tööle ja käed haaravad hea-parema järele. Vahel aga ei viitsi ka ja teed ... lihtsalt ... tatraputru. Mitte et mul midagi tatrapudru vastu oleks, aga see on antud juhul võrdkuju lihtsamat teed minekule.

Veel üks variant elu lihtsamaks tegemisele on apelsinikastmes kana: kiire, tõhus ja üllatavalt maitsev. Retsept pärineb Oma Maitsest, täpset ajakirjanumbrit ei viitsi kapist otsima hakata. Küll on ta pandud uuesti "Oma Maitse retseptiraamatusse". Järelikult on popp kraam:).

4 brolerifileed
veidi jahu
2 sl toiduõli
3-4 sl palsamiäädikat
150-200 ml apelsinimahla
150-200 ml kanapuljongit
2 tl hakitud rosmariini
1 sl heledat Muscovado suhkrut
väike tükk võid (2-3 sl)
soola
pipart

Froilerifileed lõigata lapiti kaheks või kolmeks ja vasardada toidukile vahel veidi ühtlasemaks ja õhemaks. Veeretada jahus, siis saab kaste pärast tummisem ja liha jääb ilusam ka. Praadida lihaviilud mõlemalt poolt õlis kergelt kuldseks ja tõsta haudepotti.
2/3 balsamicot, apelsinimahl (parem on värskeltpressitud mahl), puljong, rosmariin, sool ja pipar segada omavahel, valada kanale ning lasta podiseda, kuni liha on peaaegu valmis. Panna juurde allesjäänud palsamiäädikas, suhkur (kasutasin seekord Demerarat ja sai hea küll) ning või. Keeta, kuni kaste on paksenenud ja mõnusalt läikiv.
Serveerida riisi või kartulipressi abil valmistatud kartulilumega (oi ma olen sellest vidinast vaimustuses:) ). Mõned oksad rosmariini ja apesinisektorid veel lisaks.
Poole tunni värk;).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus