Šokolaadine kõrvitsakeeks


No ei saa ühtegi asja igavesti säilitada, isegi mitte kõrvitsat :( . Toanurgas ilutsev kollane ja veidi lapik "gloobus" osutus lähemal vaatlemisel pigem õhupalliks, mis kohe-kohe plahvatab, kui talle nõelaga auk sisse torgata. Ohtrate sajatuste saatel, peamiselt küll enda aadressil, ei jäänud muud üle, kui kõrvits lahti lõigata, suurem osa ohates kompostihunnikusse saata ja väikesest jupikesest kõrvitsapüree valmistada. Saab vähemalt kookigi.

Varude kogumise asjus olen ma teatavasti meister. Kui plaane saaks samamoodi pikalt ette koguda, oi kui tore see oleks. Plaanitud Tallinna-nädalavahetus läks seekord täiega untsu. Lisaks kohustuslikule osale ehk kooliloengute kuulamisele oleks tulnud läbi hüpata Solarise pop-up kohvikust, et tabada 2 x 5 = 9  toredat toidublogijat, kellest nii mõnegagi tunnen ennast siinse virtuaalmaailma vahendusel ühel lainel olevat; lisaks veel kaksikutest tädipoegade juubel. Aga mis sa teed, koogi ja kohvi asemel tuli nautida ravimtaimeteed ja köharohtu. Ju pidi siis niimoodi minema.

150 g võid
2 dl suhkrut
4 muna
2 dl kõrvitsapüreed
0,5 dl kõrvitsaseemneõli
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g hakitud tumedat šokolaadi
tuhksuhkrut

Toasoe pehme või vahustada suhkruga, lisada ükshaaval munad. Seejärel segada juurde kõrvitsapüree ja õli ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Lõpuks lisada hakitud šokolaad.
Valada tainas võiga määritud keeksivormi ja küpsetada 200 kraadi juures 35-45 minutit, kuni tikuga proovides jääb see puhtaks. Tõsta vorm restile ja lasta 15 minutit jahtuda, seejärel kummutada keeks vaagnale ja lasta päriselt maha jahtuda. Jahtunud koogile sõeluda peale tuhksuhkrut.
Keeks on parim samal päeval.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Minul tuli sellest "keeksist" rasvane plönn... Kahju
Ülle ütles …
Seda on küll kurb kuulda. Kas võivaht polnud küllalt kohev või polnud ahi piisavalt kuum. Ja kas Sa kasutasid ikka keedetud/küpsetatud kõrvitsatest püreed? Või oli lihtsalt mitme asja kokkusattumine. Muidu on tegemist üsna klassikalise keeksiga, mille söömisest jäävadki näpud kergelt läikivaks.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus