Ploomitort
Kõik on tore, aga ela kui pommiaugus. Kivid langevad ja seinad kukuvad. Tegelikult on see rohkem kujundlikult öeldud, aga vannitoa seina sisse tehti tõesti auk ja mõned kivitükid kukkusid torušahti, sedamoodi siis kõigil korrustel. Mis teha, kui torud on oma aja ära elanud ja tuleb uute vastu vahetada.
Elu on ikka imeline - ühel päeval kaamera eest teisel päeval koduaresti torumehi valvama. Praegu sellest kaameraloost rohkem ei räägi, küllap kevade poole, eriti maikuus, kuuleb sellest küll ja veel;).
Mis sobikski selles kummalises kaoses enam kui ploomitort - veidi kirbe ja natuke äraolev. Idee sündis ühel tavalisel poeskäigul.
1 pakk heledaid küpsiseid
75 g võid
150 g kuivatatud ploome
1 + 0,5 dl magusamat veini (Põltsamaa Tõmmu sobib imehästi)
400 g sidrunimaitselist kohupiimakreemi
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
10 g želatiini
Küpsised purustada, segada sulatatud võiga ja suruda 24-cm läbimõõduga koogivormi põhjale.
Ploomid panna 1 dl veini sisse eelnevalt ligunema, hea oleks seda teha juba eelmisel päeval. Kooki tegema hakates tuleks need ploomid koos vedelikuga köögikombainis sodiks lasta.
Koor vahustada suhkruga, lisada kohupiimakreem (võib kasutada ka tavalist varianti või lisada maitsestamata kohupiimale 0,5 sidruni mahl), ploomimass ja 0,5 dl veinis sulatatud želatiin. Valada segu küpsisepõhjale ning tõsta külma tarduma.
Kommentaarid
Ja tavalise masgusama veini võib muidugi magusa šerri või mõne hea dessertveiniga asendada.
Frieda, selle kohta öeldakse tavaliselt, et oleks teadnud, oleks kodust ära läinud...