Mahlane õunakook

 
Vahelduseks üks täiesti rutiinivaba pühapäevane kook. Aeg-ajalt päikest näitaval puhkepäeval on muudki vahvat teha, nii et keerulisemate küpsetiste aeg tuleb ehk siis, kui õues on porine ja ligane, nii et vabatahtlikult ei taha ninagi välja pista. Nüüd aga tuleks sügisest võtta veel mis annab ja teha hoopis üks kiire koogike. Õunu ju on, nii et mõistagi tuleb sellest üks mahlane õunakook.

100 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
1 dl hapukoort
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut

õunu

2 muna
1 dl suhkrut
200 g ricottat
kardemonipulbrit

Taina jaoks vahusta pehme või suhkruga, lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Lisa küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ning hapukoor ja sega korralikult läbi. Kata 24-cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri serv võiga. Suru tainas vormi põhjale ja paar sentimeetrit ka servale.
Viiluta õunad ja kata tainas ühtlase õunakihiga (ära väga paksult igaks juhuks pane, kuna nad ei pruugi sel juhul korralikult läbi küpseda).
Katte jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks, sega juurde ricotta (mul oli seekord kitsepiimast valmistatud kraam) ja sisetunde järgi kardemonipulbrit (umbes lusikaotsatäis, muidu muutub kook liiga vängeks). Küpseta 200 kraadi juures umnes pool tundi või veidi rohkem, kuni õunad on pehmed ja kogu küpsetis kenasti valmis.Maitseb hästi leigest peast.

Kommentaarid

Tuuli ütles …
Küll on kaunid need sügisesed värvid, mida oled pildile püüdnud. Enne kui tuleb kuude kaupa jälle halli-halli-halli taluda. Väga meeleolukas!
Tibu ütles …
Kook kindlasti maitseb üli hää ja kujunduse eest 12 lisapunkti. Uudishimu ei anna rahu, kust on pärit rohelised kujunduselemendid?
Ülle ütles …
Tuuli ja Tibu, aitäh! Sügis on tõesti veel viimaseid värve pakkumas. Muide, need puulehed kuuluvad sirelile, üks meie aia tavalisi sirelipõõsaid on muutunud nimelt mustjaslillaks.
Tibu, kogu roheline pärineb teadagi kust:).

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus