Flambeeritud kalkun spargliga
Spargliteemal ka jätkan. Kevadisel ajal võrratu köögivili, tore, et eesti inimesed on (taas)avastanud, et üks põhimõtteliselt ilutaimena peetav taim kõlbab suurepäraselt söögilauale. Mõni aeg tagasi ostsin puhtast uudishimust poest sügavkülmaletist külmutatud sparglit (täpselt ei mäleta, oli vist pärit kusagilt Lõuna-Ameerikast:) ). Proovisin temaga igasuguseid kulinaarseid imesid teha, aga vabandust, ei tegu ega nägu. See tähendab, ei mingit värskele sparglile iseloomulikku maitset. Noh ja kui peenral kipuvad sparglivarred juba ülekäte minema, on viimane aeg teha maikuu Oma Maitses õpetatud sulelist. Retseptis märgitud kana asemel oli seekord kalkun. Kalkuni rinnaliha või broilerifileesid 1 sl jahu (soola ja pipart ka sekka) 2 sl toiduõli ja 2 sl võid 2 sibulat 4 sl brändit 300 ml kanapuljongit sparglivarsi 0,5 dl vahukoort soola, pipart soovi korral estragoni Kalkunilihast lõigata paksemad viilud (kanafileed poolitada) ning keerata maitsestatud jahus. Praadida õli ja võ...