Rabarberijäätis


Väljas on suvi! Lõuna paiku ei ole võimalikki enam päikese käes olla, tänane 27 kraadi vilus on juba nagu juulikuus. Loodetavasti ei tähenda see, et juulis enam selliseid päevi ei tule.
Eile õhtul käisin luuramas, kas toomingad hakkavad juba lahti minema, õige väheke oli veel puudu. Täna hommikul see-eest oli metsaserval juba näha õide puhkenud õiekobaraid. Vanarahvas ütleb, et kui toomingad õitsevad, on paras aeg kartulid maha panna. No pole vast suur kuritegu, kui tegime seda eile. Emal on lisaks tavalistele peenardele veel eriti eksperimentaalne aed, katteloori all on esimesi kartulivõsusid juba näha (maha pandud 28.aprillil).

Palavaga ei saa kohe ilma jäätiseta. Maikuu Kodu & Aias oli ilma jäätisemasinata valmistatav väga lihtsa jäätise retsept, mis kohe kutsus katsetama. Muutsin retseptis toodud munade ja koore vahekorda, muidu tuleks maius liiga vänge. Ja rabarber läks ka ikka seltsiks.

5 munakollast
1,5 dl suhkrut
350 ml vahukoort

Rabarberimoosiks:
200 g rabarberivarsi
2 sl pruuni suhkrut
2 sl tavalist suhkrut
vanillsuhkrut

Rabarberimoosi jaoks panna tükeldatud rabarber koos suhkruga potti ja keeta ühtlaseks massiks kuni keedus pakseneb ja tekivad mullid. Lisada maitse järgi vanillsuhkrut ning jahutada maha.
Munakollased mikserdada 1 dl suhkruga kohevaks tihkeks vahuks, hea kui suhkrukristalle enam tunda poleks. Koor vahustada ülejäänud suhkruga. Segada koore- ja munavaht ning pool rabarberimoosi õrnalt kokku ja panna karbiga sügavkülma. Paari-kolme tunni pärast võiks korra läbi segada, et moos jaotuks ikka ühtlaselt. Lasta külmuda, hea oleks "vastu pidada" vähemalt 12 tundi.
Serveerimisel tõsta ülejäänud moos jäätisele peale.
Nautida õitsvate toomingate keskel:).

Kommentaarid

Rents ütles …
Ma tunnen, et mul on kohe HÄDASTI vaja seda jäätist nüüd. :D
Tibu ütles …
suvises Kadriorus sööks seda maiust hea meelega.
Ülle ütles …
Tõeline puhas magusalaks:)Pruun suhkur annab rabarberile mõnusa karamellise noodi.

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus