Rabarberikeeks martsipaniträpsudega


Pärast tänavutalvist lumeuputust ei julenud vist keegi loota, et lumi võiks enne jaanipäeva kadunud olla, mai algusest rääkimata. Aga vat loodus otsustas hoopis, et töö tuleb kiire ja korralik ning aia- ja põllukevad saab alata isegi varem. Isegi rabarberikooki sai paar päeva varem kui mullu! Ja rabarber oli juba päris rabarber, mitte rohumaitseline mõruhapu kraam.

Aga et ühe tordi tegemisest jäi alles maasikamaitselist partsipani (sellist Taani martsipani müüakse poes, vähemasti Selverites), otsustasin alustada rabarberihooaega ühe rikkaliku ja lõhnava keeksiga. Maasikamartsipani asendab edukalt tavaline valge, aga et värvi oleks sutsu rohkem, võib tainasse tükeldada mõned punapõsksed ehtsad maasikad.

200 g võid
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
4 muna
0,5 tl kardemoni
4 dl jahu
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
80 - 100 g maasikamaitselist martsipani või sama kogus tavalist martsipani + 3-4 maasikat
2 -3 keskmist rabarberivart

Pehme või vahustada suhkrutega kohevaks, lisada ükshaaval munad ja mikserdada õhuliseks. Lisada kuivained ning segada puulusikaga läbi. Lõpuks kallata juurde tükeldatud rabarber ja külmkapis hoitud ning riivitud martsipan. Segada tainas kiiresti ja võimalikult väheste liigutustega ühtlaseks ning valada võitatud ja jahuga üleriputatud keeksivormi.
Küpsetada 160 - 180 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni tainasse torgatud puutikk jääb puhtaks. Keeks maitseb kõige paremini ahjusoojalt.

Kommentaarid

Liisi ütles …
Oi kui isuäratav keeks! Keeksid on üldse mul suured lemmikud, nii kahju, et minu rabarberid veel nii pisikesed on :(

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga Key lime pie jälgedes