Jõhvikamuffinid

Turult jõhvikaid ostes jäi neid magustoidu valmistamisel paras jagu üle, et katsetada muffinite tegemist. Veidi internetis ringi luurates jäi Perenaine.ee-st silma pohla-martsipanimuffinite retsept. Nii ta käiku läkski, jõhvikatega siis. Tulemus oli päris mõnus, odrajahu andis asjale veidi karaskilaadse efekti.

2 muna
1,5 dl suhkrut
100 g võid
1 dl keefiri
2,5 dl jõhvikaid
2 dl nisujahu
2 dl odrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
150 g martsipani

Või sulatada ja jätta jahtuma. Samal ajal vahustada munad suhkruga ja hakkida martsipan (võib ka riivida, kui on hea riiv). Segada omavahel kõik kuivained ja martspanitükid. Kallata jahud munavahu juurde, lisada keefir, marjad ning tõsta kõik omavahel segamini. Nüüd lisada sulatatud või ning segada ühtlaseks.
Küpsetada 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Tainast saab 12 prisket muffinit, eriti hästi maitsevad need piimaga:).

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus