Lumepallisupp


See magustoit kuulub rubriiki HEA ehk head Eesti asjad, LPV ehk lapsepõlvenostalgia, TAV ehk taasavastatud vana, jne. Vahel kõlavad kõikvõimalikud lühendid väga totralt, vabandust.
Tegelikult on ju tegemist maitsemeeli paitava siidise magustoiduga, mille valmistamine ei ole ülejõukäiv ning komponendid enamasti alati kodus olemas.

Ah jaa, mõnel pool nimetatakse seda magustoitu ka ujuvateks saarteks. Muide, Tallinnas leidub isegi üks kohvik, kus lumepallisupp on menüüs täiesti olemas. Au ja kiitus neile selle eest!

1 liiter piima
5 muna
5 + 1 sl suhkrut
soovi korral 1 tl maisitärklist
vanillisuhkrut

Munakollased vahustada 5 sl suhkruga heledaks paksuks vahuks, munavalge vahustada ilma suhkruta samuti tugevaks vahuks. Lasta piim 1 sl suhkruga keema, tõsta piima sisse lusikaga munavalgevahust pallid, kuumutada läbi ja tõsta vahukulbiga eraldi kaussi. Nii tuleb teha kogu munavalgemassiga. Kui soovitakse paksemat kastet, võib enne munakollaste lisamist segada piima sisse veidi külma piima või veega lahustatud maisitärklist. Uuesti peaaegu keema lastes lisada vahustatud munakollased ja pidevalt segades kuumutada (mitte keema lasta, siis on kõik untsus), kuni kaste pakseneb. Lõpuks lisada maitse järgi vanillisuhkrut. Kõige parem on muidugi kasutada hoopis vanillikauna.
Serveerimisel tõsta taldrikule vanillikastet ja asetada sinna peale munavalgevahused lumepallid.

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus