Suitsukalapirukas
Suurepärane lahtine pirukas, sobib teha siis, kui tahad midagi head, et lihtsalt söögilauas mõnuleda. Rohkem sõnu polegi vaja...
Tainas:
100 g võid
2 keedetud kartulit
1 muna
2 dl jahu
soola
Täidis:
3-4 keskmist keedetud kartulit
1 suurem suitsutatud hõbeheik
3 suurt muna
300 g kodujuustu
2 dl vahukoort
kuni 0,5 dl hakitud tilli
vajadusel soola
Taina jaoks riivida kartul peenema riiviga, segada pehme või, muna ja jahuga, lisada veidi soola. Tainas peaks jääma pehme ja ühtlane, suruda võiga määritud 26-cm vormi põhja ja äärtele ning tõsta kõrvale. Muuseas, see on parim soolase pirukapõhja tainas üldse!
Täidise jaoks riivida kartulid jämeda riiviga, suitsukala puhastada luudest ja murda sõrmedega väikesteks tükkideks. Vispeldada kokku koor, munad, kodujuust ja hakitud till, soola lisada olenevalt kala soolasusest.
Tõsta ettevalmistatud põhjale ühtlase kihina riivitud kartul, seejärel kalatükid. Valada üle kooreseguga ja lükata lusikakahaga pealt ühtlaseks. Küpsetada algul 200 kraadi juures, kuni tõmbub pealt ja külgedelt pruunikaks, siis alandada kuumust ja küpsetada, kuni täidis on seest hüübinud.
Laupäeva jaoks nagu loodud. Parim soojalt!
Tainas:
100 g võid
2 keedetud kartulit
1 muna
2 dl jahu
soola
Täidis:
3-4 keskmist keedetud kartulit
1 suurem suitsutatud hõbeheik
3 suurt muna
300 g kodujuustu
2 dl vahukoort
kuni 0,5 dl hakitud tilli
vajadusel soola
Taina jaoks riivida kartul peenema riiviga, segada pehme või, muna ja jahuga, lisada veidi soola. Tainas peaks jääma pehme ja ühtlane, suruda võiga määritud 26-cm vormi põhja ja äärtele ning tõsta kõrvale. Muuseas, see on parim soolase pirukapõhja tainas üldse!
Täidise jaoks riivida kartulid jämeda riiviga, suitsukala puhastada luudest ja murda sõrmedega väikesteks tükkideks. Vispeldada kokku koor, munad, kodujuust ja hakitud till, soola lisada olenevalt kala soolasusest.
Tõsta ettevalmistatud põhjale ühtlase kihina riivitud kartul, seejärel kalatükid. Valada üle kooreseguga ja lükata lusikakahaga pealt ühtlaseks. Küpsetada algul 200 kraadi juures, kuni tõmbub pealt ja külgedelt pruunikaks, siis alandada kuumust ja küpsetada, kuni täidis on seest hüübinud.
Laupäeva jaoks nagu loodud. Parim soojalt!
Kommentaarid