Spinatipirukas
Ülestõusmispühade eel on see pirukas äärmiselt kohane, kuna tegemist on lihavaba toiduga. Ja kui aus olla, siis ka maitseb hästi. Pealegi, pirukatainas kuulub minu arvates kahe parima soolase piruka põhjade hulka, seega oleks kahju, kui see retsept kuhugi unustustehõlma vajub.
Piruka retsept pärineb 2008.a. Oma Maitse märtsinumbrist, täidist on siinkohal mõnevõrra muudetud. Tegelikult oleneb kõik sellest, mida parajasti käepärast on või mille järgi süda kutsub.
Pirukapõhi:
225 g tavalist nisujahu
100 g täisteranisujahu (grahamjahu)
125 g võid
125 ml külma vett
1 muna
veidi soola
Täidis:
1 pk külmutatud spinatit (= 400 g)
4 muna
2 dl vahukoort
150 g mozzarellat või muud juustu
kirsstomateid
soola, pipart
Piruka põhja jaoks segada kõik ained kokku elastseks tainaks, mätsida palliks ja panna pooleks tunniks külmkappi. Seejärel suruda 2/3 tainast vormi põhja ja äärtele ning küpsetada 200 ° C juures 5-10 minutit.
Vahepeal segada sulanud spinat munade, koore, riivitud või tükeldatud juustu ning maitseainetega. Suvel oleks mõistlik kasutada muidugi värsket rohelist.
Poolitatud tomatid asetada eelküpsetatud põhjale, valada peale spinatisegu ning lõpuks katta allesjäänud lahtirullitud tainaga. Keskele jätta väike auk, kust pääseb küpsemise ajal aur välja.
Küpsetada 175 ° C juures umbes 1 tund, kuni täidis on hüübinud ja ümbris krõbe.
On ju tore ja roheline:)
Kommentaarid