Kotletid, nagu neid teeb minu ema
See oleks iga naise õudusunenägu, kui mees palub teha samasuguseid kotlette nagu tema ema teeb. Meil on aga nende kotlettidega päris lõbus lugu veidi teistmoodi võtmes. Näiteks üks mu sõber on minu ema kotlettide fänn, kuna tema ema enam kahjuks pole ja minu ema olevat seega ainus inimene siin ilmas, kes oskab teha täpselt samasuguseid kotlette. No mis sa oskad selle peale öelda ... Ka mitmed sugulased kuuluvad samasse fännklubisse ja laua taga on juhtunud ka seda, kus naistele on öeldud, et tädi Malle teeb paremaid kui sina. Minagi möönan, et need on head:).
Ühte ma ütlen, põhjus on pliidis. Õiged kotletid tuleb küpsetada puupliidil ja maal. Kaasaegses elektri- või gaasipliidiga köögis ei tule sellest mitte midagi välja. Soojast peast võib isegi mingi sarnasus olemas olla, kuid külma kotletti võileiva peale pannes tuleb vahe igal juhul välja.
1 kg seahakkliha
2 suuremat viilu saia
3 sibulat
2 muna
1 puljongikuubik
1 sl jahu
soola
Sibul hakkida, sai panna vette ligunema. Kausis segada kätega (tingimata kätega!) kokku hakkliha, kuivaks pigistatud sai, sibulad, pudistatud puljonikuubik (võib ka tilgas vees lahustada), muna ja jahu ning lisada maitse järgi soola. Tainas peab jääma kerge ja ma ütleks, et isegi õhuline.
Märgade kätega vormida kotletid ja pruunistada kiiresti kuumas õlis kuldseks (mitte liiga pruuniks, siis kotlettide mahlasus kaob ja muutuvad tuimaks). Tõsta peaaegu valmis kotletid teise potti või kaanega vormi ja lasta pliidiserval, niikaua kui kartulid keevad, veel järelküpseda.
Kaste teha pannile jäänud "kotletimaitselisest" rasvainest, raputada sinna peale jahu, kuumutada läbi ja lisada piima, vajadusel maitsestada soolaga.
Tegelikult on nii, et igaühel on oma nö firmatoit, kellel kook, kellel aga kotletid. Vot nii.
Kommentaarid
EI ole naise jaoks midagi solvavamat, kui see, kui mees võrdleb teda oma emaga. Aga kõigil naistel pole eneseuhkust ja julgust seda välja ütelda. Kui te ise endast lugu ei pea, siis ei pea ka mees.
Õnneks ma toda ema probleemi pole tundnud. ei tea kaasa rääkida.
aga vihastaks see mind kohe kindlasti.
Sibula osas, et kui ta hakkida või lasta köögikomabinis hästi peeneks, siis neid tükke ei tohiks niiväga tunda olla. Kui aus olla, siis me kasutame kas Peipsiäärset või Jõgeva sibulat, mis tõesti on õrnem ja küpseb paremini ja kiiremini kui tavaline poest saadaolev sibul. Nii et viimase puhul võiks ehk tõesti proovida eelnevalt pannil läbi praadida.