2. aprill 2010

Õunakook mis maitseb peaaegu nagu apple pie


Ema hakkas juba mõni aeg tagasi hädaldama, et keldris on veel hulk õunu, kahju, kui kevadel tuleb ära visata. Mis parata, hea sügis oli. Nii sai talvel teha ahjus küpsetatud õunu kaneeli ja või ning kuhja vahukoorega. Ära tüütas lõpuks!
Leidsin 2008.a.Oma Maitse septembrinumbrist retsepti pealkirjaga "Purukook õuntega". Esialgu tundus lihtsalt hea koogina. Ahjust võtsin aga välja purukattega õunakoogi, mille maitse meenutas täiesti ühte korraliku american apple pie`d. Fantastiline!

Tainas (26 cm vormi jaoks):
100 g võid
2 - 2,5 dl jahu
1 muna
2 sl suhkrut

Täidis:
umbes 6 - 8 kodukeldri õuna
3 sl pruuni suhkrut
1 sl tavalist suhkrut
0,5 tl kaneeli
0,5 tl muskaati

Puru jaoks:
85 g võid
85 g jahu
85 g pruuni suhkrut

Jahu ja või hakkida või näppida puruks, lisada suhkur ja muna ning segada tainaks. Tainas võiks jääda siiski pehmemapoolseks. Tainapall panna täidise tegemise ajaks külma.
Õunad puhastada ja lõigata meelepärasteks tükkideks, segada suhkrute ja maitseainetega. Vormi põhi ja küljed katta tainaga, valada peale õunasegu ja puistada lõpuks üle puruseguga. Küpsetada kuni pealt parajalt pruun ja õunad pehmed.
Serveerimisel ei tee paha tupsuke vahukoort või paar lusikatäit vanillijäätist. Mmmmm...............

Kommentaare ei ole:

Vaata veel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...