Ahjuköögiviljad tüümiani ja rosmariiniga


Miks osta Austria päritolu pastinaaki ehk aed-moorputke, kui ka meie tingimustes kasvab see suurepäraselt. Sellisele järeldusele tulime möödunud sügisel. Lisaks on tegemist ka dekoratiivse taimega, tema lehed meenutavad kaugelt vaadates suurte lehtedega peterselli. Nii saigi temast läbisaava "keldrihooaja" suurim üllataja.
Erinevate katsetuste käigus sai proovitud seda köögivilja "vääristada" päris mitmel moel, kuid parimaks osutus kõige lihtsam viis:). Küpsemisel muutub pastinaak magusaks ja kergelt jahuseks. Fantastiline maitse!

Arvasime juba, et pastinaagid on selleks korraks otsas, kuid ema avastas keldrist vett välja pumbates (meil Nahkrol on see igakevadine ja -sügisene tegevus, tänavune veeuputus seda eriti ei mõjutanud), et teise korvi põhjas on veel mitu prisket juurikat.
Nii nad ahju läksidki, porgand ja kartul seltsiks.

Tükeldada meelepärases koguses ja vahekorras pastinaaki, porgandit ja kartuleid. Lõigata ka sibul või kaks ning 3-4 küüslauguküünt peeneks. Segada õli, soola ja kuivatatud rosmariini ning tüümianiga korralikult läbi, et köögiviljad saaksid õliseks. Kallata ahjuvormi, küpsetada algul 200 kraadi juures, hiljem vajadusel kuumust alandades vähemalt tunnike, olenevalt porganditükkide suurusest. Ja kui hästi köök pärast lõhnab...

Kommentaarid

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus