Väikesed muna-sibulapirukad Varnja moodi


Oo, küll on võrratu hommik... Lõokesed lõõritavad nagu hullud, vesi voolab kraavis, lumi sulab silmnähtavalt. Kevad tuleb, kuhu ta pääseb.

Ülestõusmispühad seostuvad ikka munade värvimise ja söömisega.
Hea mitu aastat tagasi, kui käis Varnjas vanausuliste palvela ikoonide restaureerimise projekt, võõrustas palvela hing ja fantastiliselt sooja hingega proua Zoja Tallinnast kohalesõitnud  restauraatoreid koos teiste manulistega. Kuna parajasti oli paastuaeg, siis Varnja Perekonna Seltsi majas pakutud lõuna oli ka sellele vastav. Ma pole elus saanud ei enne ega pärast nii erilisi munapirukaid. Kui räägitakse lapsepõlvemaitsetest, mis meeles kogu elu, siis need pirukad kuuluvad samasse unelmate kategooriasse, mis sest et söödud täiskasvanuna.
Olen proovinud neid korduvalt järgi teha, aga sama mekki pole veel tabanud. Võib-olla on see maitse muutunud juba ettekujutuseks. Kuidas see lugu oligi selle taeva ja muruga...
Siinkohal üks järjekordne proov!

Tainas:
väike pakk pärmi (= 42 g)
5 dl piima
2 tl suhkrut
soola
1 dl toiduõli
9 dl jahu

Täidis:
7 suuremat keedetud muna
korralik punt rohelist sibulat
2 toorest muna
soola
pipart

Valmistada pärmitainas ja lasta soojas kohas kerkida. Segamisel peaks tainas jääma pehme ja elastne.
Täidise jaoks keedetud munad hakkida. Peenestatud sibul blanšeerida kergelt (valada üle keeva veega ja seejärel kohe külma veega), segada hakitud munaga, lisada toored munad, maitsestada soola ja pipraga. Tegelikult võiks ka veidike hakitud tilli lisada.
Vormida väikesed pirukad, antud kogusest saab umbes 25 tükki. Määrida munaga, lasta plaadil veel kerkida ja küpsetada kuldseks.
Tassi hea puljongiga on need vastupandamatud!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Natuke suuremad võiksid olla

Populaarsed postitused

Kaerahelbeküpsised - igihaljas klassika

Kartuli-tangupuder ehk mulgipuder

Kartulitoidud kui ehe köögiteadus